Avainsanan virtsatiet sisältävät artikkelit

Sahapalmu

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Sahapalmun hedelmää on perinteisesti käytetty virtsateiden ongelmia hoitamaan ja virtsan erityksen lisäämiseen, sekä impotenssiin ja ruoansulatusvaivoihin. Nykyisin sitä käytetään eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoitoon.

Muita nimiä
Serenoa Repens, Såbpalm, Sabal, Sägerpalme

Käyttö kansanlääkinnässä
Yleisiä haittavaikutuksia voivat olla lievät vatsavaivat. Sahapalmuvalmistetta ei pidä käyttää mikäli kärsii hormoniriippuvaisesta syövästä tai kroonisesta maha-tai suolistosairaudesta. Koska sahapalmun hedelmällä on hormonaalisia vaikutuksia, sen käyttöä yhdessä muiden hormonivalmisteiden kuten ehkäisypillerien kanssa ei suositeta, kuten ei myöskään raskauden tai imetyksen aikana.

HUOM! On ehdottoman tärkeää että eturauhasvaivoista kärsivä henkilö käy ennen sahapalmuhoitoa lääkärillä tarkastuksessa, sillä eturauhassyöpä voi oireilla samoin kuin eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu, mutta mikäli kyseessä todella on syöpä, on aivan toisenlainen hoito aloitettava välittömästi!

Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.

Puolukka

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Puolukka on suomalaisille hyvinkin tuttu metsistä löytyvä punainen marja. Se ei ole pelkästään peppu pystyssä kyykkivien marjastajien intohimo, vaan yrttinä hyvinkin monipuolinen kasvi. Hapan maku peittää alle totuuden siitä että puolukka itseasiassa sisältää hyvin paljon sokeria. Tämän lisäksi puolukan erinomaisiin ominaisuuksiin kuuluu loistava säilyvyys ilman sokeria murskattuna.

Ruoissa puolukkaa voidaan käyttää niin piirakoiden makuaineena kuin myös maksalaatikon kaverina ja sen käytölle ei ole muita rajoituksia kuin makutottumuksen puolukan suhteen.

Rohtona voidaan käyttää puolukan lehtiä, jotka on hyvä kerätä keväällä tai myöhään syksyllä. Näitä voi käyttää estämään ja parantamaan virtsatientulehdusta sekä parantamaan virtsatiehyeiden kuntoa.

Muita nimiä
Vaccinium vitis-idaea

Kansanuskomukset
Tarinoiden mukaan puolukkaa on pidetty kautta aikain psyykkisien kykyjen nostattajana joka edistää kolmannen silmän ja sen taitojen kehittymistä. Puolukkaa on tarinoiden mukaan myös käytetty ennustamiskyvyn parantajana.

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Cowberry, cranberrry, Lingonberry, lisuke, Puolukka, ruoka, tulehdukset, Vaccinium vitis-idaea, virtsatiet, Yrtti ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.