Avainsanan hormonit sisältävät artikkelit

Sahapalmu

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Sahapalmun hedelmää on perinteisesti käytetty virtsateiden ongelmia hoitamaan ja virtsan erityksen lisäämiseen, sekä impotenssiin ja ruoansulatusvaivoihin. Nykyisin sitä käytetään eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun hoitoon.

Muita nimiä
Serenoa Repens, Såbpalm, Sabal, Sägerpalme

Käyttö kansanlääkinnässä
Yleisiä haittavaikutuksia voivat olla lievät vatsavaivat. Sahapalmuvalmistetta ei pidä käyttää mikäli kärsii hormoniriippuvaisesta syövästä tai kroonisesta maha-tai suolistosairaudesta. Koska sahapalmun hedelmällä on hormonaalisia vaikutuksia, sen käyttöä yhdessä muiden hormonivalmisteiden kuten ehkäisypillerien kanssa ei suositeta, kuten ei myöskään raskauden tai imetyksen aikana.

HUOM! On ehdottoman tärkeää että eturauhasvaivoista kärsivä henkilö käy ennen sahapalmuhoitoa lääkärillä tarkastuksessa, sillä eturauhassyöpä voi oireilla samoin kuin eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu, mutta mikäli kyseessä todella on syöpä, on aivan toisenlainen hoito aloitettava välittömästi!

Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.

Munkinpippuri

Kirjoittanut 17:46, 14.3.2013

Munkinpippuri on hormomaalinen yrtti, tasapainottaa kehon kaikkia hormooneja, mutta erityisesti estrogeenia ja progesteronia, yleisesti käytetty yrtti mm. vaihedevuosivaivoihin.

Munkit käyttivät yrttiä (josta käytetään vain kukkia tai marjoja: muistuttavat mustaapippuria) laskemaan seksuaalisia haluja.

Yrtti tasoittaa hormoonien suuria vaihteluita ja auttaa kaiken ikäisten naisten kuukautiskiertoon liittyvissä ongelmissa, kuten masennuksessa, kivuissa, mielialan muissa vaihteluissa, rintojen arkuudessa, voimakkaissa vuodoissa, kuumissa aalloissa.

Myös kuukautisten säännöllisyyteen tämä yrtti auttaa tasapainottavasti. Yrttiä on käytetty mm maidoneritystä lisämään ja sen ominaisuuksia on tutkittu paljon tieteellisesti, apteekkilääkkeenä se on tunnettu nimellä Vitex.

Muita nimiä
Vitex Agnus-Castus, Siveydenpuu, Vitex

Artikkeli lisättiin aiheeseen Yrtit avainsanoilla Chestberry, hormonit, kipu, kuukautiset, Munkinpippuri, naistenvaivat, Siveydenpuu, vaihdevuodet, Vitex, Vitex Agnus-Castus, Yrtti ja kirjoittajana toimi Puutarhuri. Artikkelin kiinteä linkki -
Muistathan aina varmistaa yrttien vaikutukset terveysalan ammattilaisilta ennen niiden käyttöä. Tuttukin kasvi voi aiheuttaa toisissa ihmisissä allergisen reaktion joten ole aina varovainen yrttien käytön suhteen.